Spansk

10. klasse     3 ugentlige lektioner
Klassen har arbejdet med begyndersystemet "En vivo" af E. Laursen, B. Tengberg og J. Wiese. Læsning, oversættelse, samtale, grammatiske øvelser samt lytteøvelser.
De har afleveret en ugentlig oversættelse eller en fri formulering.
Fokus på Spaniens historie og samfundsforhold. Derudover sange, digte og film.

11. klasse    3 ugentlige lektioner
Vi har fortsat med begyndersystemet "En vivo" af E.Laursen, B. Tengberg og J. Wiese. Læsning, oversættelse, samtale, grammatiske øvelser samt lytteøvelser. En ugentlig skriftlig oversættelse eller en fri formulering. Grammatiske emner: syntaks, refleksive verber, gerundium, præteritum og perfektum. Fokus på latinamerikansk historie og samfundsforhold med tilhørende film og skriftlige opgaver. I den forbindelse har vi læst "Luís- el médico" fra bogen "Retratos de Guatemala" af Ole Loumann, samt tekster om maleren Frida Kahlo med tilhørende billeder. Derudover sange og digte.

12. klasse     3 ugentlige lektioner
Vi har afsluttet begyndersystemet "En vivo" af E. Laursen, B. Tengberg og J. Wiese. Læsning, oversættelse, samtale, grammatiske øvelser i pronominer, gradbøjning, imperfektum og konjunktiv, samt lytteøvelser. Klassen har læst den chilenske "Min ven Machuca", samt set filmen. De har  afleveret en ugentlig skriftlig oversættelse eller fri opgave. Derudover sange, digte og film.