Tegning og maling

9. klasse    1 periode - i alt 42 lektioner
Plakattegning: Forstørrelse og farvelægning efter et givet forlæg.

10. klasse    1 periode - i alt 28 lektioner
Maling: Indføring i akvarelmaling. Grundlæggende farveøvelser med få farver. Udvikling af farveforvandling samt forskellige opgaver fra farvekomposition til motiv. Temaet var abstrakte kompositioner og naturstemninger, modsætninger i årsforløbet. Udendørstegning af arkitektur og natur med blyant og pastelkridt.

11. klasse    1 periode - i alt 36 lektioner
Maling: Forskellige grundøvelser i akvarel. Der blev arbejdet med primær- og sekundærfarverne som udtryksformer i natur- og årstidsstemninger. Akrylmaleri. Materialer: akryl på lærred/pap. Motiverne var bjerglandskaber med kontraster i lys-mørke og komplementærfarver. Billedernes grafiske kvaliteter blev fremhævet.

12. klasse    1 periode - i alt 36 lektioner
Med udgangspunkt i Goethes farvekreds blev der arbejdet med en differentiering mellem de primære, sekundære og tertiære farver. Arbejde med skitser ud fra temaet: Naturen og de primære, sekundære og tertiære farver. Ét længere studie med akrylfarver over temaet: ismerne i kunsthistorien omsat til de relevante materialer. Frie abstraktionskompositioner ud fra ovenstående farveovervejelser.