IT og medier – et tværfagligt fag

Formål og perspektivering

Kompetencemål

3. – 5. klasse

• Kendskab til etiske regler, normer og brug af sms, tekst og billeder på mobilen.

6. – 9. klasse

• Have et godt kendskab til hardware

• Kendskab til og kunne i at bruge almindelige menuer, mappestrukturer, kunne gemme filer, forstå filnavne, starte programmer, osv…

• Have færdigheder i grundlæggende tekstbehandling, strukturering ved hjælp af tabeller, sidenummer, indsætning af billeder og billedtekster.

• Have en grundlæggende indsigt i netværk, personbeskyttelse, etik og sikkerhed i omgangen med internet, mobiltelefoner og sociale medier.

• Kunne finde frem til sikre kilder og kvalitetssikrede informationer på internettet.

• Viden om computerens historie og samfundsmæssige betydning.

• Kendskab til computerens grundlæggende opbygning og kunne deltage i samtaler om computerteknologiens muligheder og begrænsninger.

• Kunne bruge regneark i forhold til praktiske forhold/gøremål.

• Kunne visualisere talmateriale vha. grafik.

• Kunne præsentere emner vha. digitale værktøjer.

• Kunne forfatte egne opgaver med både, data, tekst og billeder

• Færdigheder i at bruge forskellige filformater

• Have kendskab til grundlæggende billedbehandling, komprimeringsstandarder og filformater til både billeder og grafik.

• Have færdigheder og viden om søgemetoder og søgemaskiner og kunne søge efter informationer om et emne vha. avancerede søgekriterier.

• Kendskab til problemstillinger vedr. ophavsret og kildekritik.

• Have færdigheder og viden i brugen af CAS-værktøj i matematik