Vidar Skolens børnehave

Børnehaven er en Vidar Skolens småbørnskollegium som opfatter børnehaveklassen og den selvstændige vuggestue. Vi er en lille børnehave med 30 børn. Vi har en dejlig stor have og ligger tæt ved Gentofte Sø. Vi bruger disse dejlige omgivelser året rundt.

Vi lægger vægt på en hverdag, som er fyldt med hjemmets gøremål. Vi dyrker grøntsager, passer haven, laver mad hver dag og bager én gang om ugen. Derudover laver vi eurytmi og maler én gang om ugen.

Hver dag har en struktur som er bygget op omkring:, sangleg. den frie leg, spisning, et eventyr, og leg igen. Det giver en velkendt og tryg rytme for børnene. Desuden gør skiftet mellem samlede og frie aktiviteter dagen harmonisk.

Børnehavens personale består af fire deltids uddannede Steinerpædagoger samt en madmor, der ansættes ikke pædagogmedhjælpere.

Man bliver skrevet op på børnehavens venteliste ved at ringe til os i nedenstående træffetider - hvor man ikke forstyrrer det pædagogiske arbejde eller madroen:

10.00 og 11.00
13.00 og 14.00.

Vores telefonnummer er 3965 6977.

Vidar Skolens Børnehave

Beliggenhed

Børnehaven ligger lige ved siden af Rudolf Steiner Skolen i Gentofte. Haven er en sansehave med mange blomster, legehus og kravle-klatre steder. Grunden ligger tæt ved Gentofte Sø, som vi bruger flittigt.

Hverdage: 07.30 – 15.30, fredag: 07.30-15.00, ialt 39,5 time om ugen.

Ferier

Børnehaven har ikke planlagt nogen lukkedage. Der er mulighed for en pasningsordning i de planlagte ferier.

Forældrebetaling

Forældrebetalingen pr. måned  er 1.908 kr. (2016 priser) incl madordning.

Betaling justeres hvert år den 1. august. Betalingen foregår via betaling af FI-kort eller PBS, hver den 1. i måneden. Der betales for 11 måneder pr. år, juli måned er betalingsfri. Der opkræves ikke ventelistegebyr eller depositum.

Fripladstilskud

Søges gennem egen kommune. Der skal søges om friplads hvert år. Dette gøres i november måned for det efterfølgende år.

Søskenderabat

Kan opnås, hvis man har flere børn i kommunal dagpleje, børnehave eller kommunal fritidsordning.  Ansøgningsskema kan fås hos kommunen.

Indmeldelse / venteliste

Indmeldelse foregår ved henvendelse til børnehaven og efter personlig samtale med en pædagog. Børn optages efter opkrivelsestidspunktet. Der tages ved optagelse af nye børn hensyn til andre kriterier såsom søskende, alder, køn o.l.

Børnehaven har sin egen venteliste, og den er ofte meget lang, da de fleste børn har søskende på skolen.

Hvis man vil skrives op kan man ringe eller maile følgende oplysninger om barnet;

Fødselsdag
Evt. søskende
Forældres navn

Mad og måltidspolitik

Madordningen er frivillig og der gives mulighed for alternative madordninger. Ordningen koster 200 kr pr. mdr. i 11 måneder. Mindst hvert andet år vil der være mulighed for at fravælge børnehavens madordning efter gældende lovgivning. Fravælgelsen sker som en fælles beslutning af børnehavens forældre, baseret på en afstemning på forældremødet i september. Beslutningen tages som en flertalsbeslutning blandt de fremmødte forældre hvor hver familie har én stemme.

Maden i børnehaven er vegetarisk og der bruges biodynamiske og økologiske råvarer.

Maden er enkel og rustik og vores udgangspunkt er årstidens friske grøntsager, fuldkornsprodukter, brød fra Bageriet Aurion, vegetariske postejer og mælk fra et biodynamisk mejeri.

Hver formiddag serverer vi "Hønsefødder og gulerødder" det er brød og gulerødder. Hver eftermiddag kl. 14 får børnene frugt og på suppe/grød dage også brød.

• Mandag laver vi risengrød kogt på vand og tilsat fløde, serveret med smør og kanel/sukker. Om sommeren laver vi rissalat med gulerødder, agurk, peberfrugt og dressing
  • Tirsdag bager vi boller af speltmel, som serveres med ost, agurk, postej og rosiner
  • Onsdag laver vi blendet grøntsagssuppe, serveret med brød eller pastaskruer
  • Torsdag laver vi grøntsagspostej af div. revne grøntsager og kogt hirse, som svitses og bages i ovnen, og serveres med rugbrød til
  • Fredag spiser vi rugbrød med pålæg (se tirsdag)

Til fester serverer vi ofte noget andet. F.eks. pizza, frugtsalat, særlige brød o.l.

Børnemiljøvurdering

Se her.