Pædagogik Børnehaven Regnbuen

Dagligdagen i børnehaven foregår i en naturlig rytme, hvor tingene sker i den samme genkendelige rækkefølge. Vi har en dagsrytme og en årsrytme. Dagen veksler mellem fri leg og samlinger. Hele børnehaven lever stærkt med i årstidernes veksling, og da børnehaven ligger lige ud til Brobæk Mose og Gentofte Sø er børnene ofte i naturen.

I børnehaven fortælles eventyr, der leges sanglege, males, tegnes, arbejdes med træ og med håndarbejde og børnene forbereder sig til de mange årstidsfester. De voksne i børnehaven foretager sig naturlige ting som at lave mad, reparere legetøj og lave havearbejde.

Eurytmi i børnehaven

​Eurytmi er som alt levende, det vokser og danner form. I eurytmien, som Rudolf Steiner har udviklet, efterligner man vækstkræfterne i mennesket. Disse kræfter lever også i sprogets rytme, i lydbevægelser, i musikkens rytme og i melodibevægelser.

I børnehaven har børnene eurytmi en gang om ugen med en uddannet eurytmist. Vi gør eurytmi til små rytmiske vers og historier, som hjælper børnene til en god kropsfornemmelse og dermed jordforbindelse.

Samtidig har eurytmien en lethed i sig, som gør, at barnet overvinder tyngden og bliver smidigt. Eurytmi betyder ”skøn rytme” – og gennem det stærke rytmiske element er man skiftevis i bevægelse og i ro, breder sig ud og folder sig sammen i utallige variationer. Dette understøtter børnenes udadvendte initiativ og indre ro.

Det styrker det enkelte barns jeg/ individualitet at skulle bevæge sig mellem disse polariteter. Eurytmien giver barnet nye livskræfter og skaber en grobund for barnets fysiske, sjælelige og åndelige udvikling.

Skoleinfo​

kontor@vidarskolen.dk