Praktisk​

Rytme

​For at barnet skal få overskud til både at hvile i sig selv og til at være sammen med andre, lægger vi vægt på at barnet har en rolig og genkendelig dagsrytme, ugerytme og års-rytme.

Dagens rytme

• 7.30 - 8.45 Børnene kommer og modtages af en voksen i garderoben.
  • 9.00 Morgensamling og sangleg (eurytmi om onsdagen)
  • 9.30 Fri leg
  • 10.00 Hønsefødder og gulerødder (Formiddagsmad)
  • 11.30 Frokost
  • 12.30 Eventyr
  • 13.00 Fri leg/kunstnerisk aktivitet
  • 14.00 Frugt og brød
  • 15.15 Børnene er hentet
  • 15.30 Børnehaven er lukket (fredag kl. 15.00)

Ugens rytme

• Mandag - tur, grød
  • Tirsdag - brød, boller
  • Onsdag - eurytmi, suppe og brød
  • Torsdag - maling, brød
  • Fredag - kreativ dag, postej og brød

Årets rytme

I børnehaven holdes mange fester året rundt. Til nogle af festerne inviteres forældre og familie med. Festerne slutter som regel kl. 13 og det er meget hensigtsmæssigt at hente børnene her.

• August – Høsttur og høstfest
  • September – Mikaelsfest
  • November – Lanternefest
  • December – Adventsspiral, krybbespil og julefest
  • Januar – Helligtrekongersfest
  • Februar – Fastelavnsfest
  • Marts/april – Påskefest
  • Maj – majfest og pinsefest
  • Juni – Sommerfest (der også er farvel til de store børn, der skal i børnehaveklasse)

Mad

​I børnehaven serveres børnene vegetarisk mad, som er fremstillet af biodynamiske og økologiske råvarer. Pædagogerne tilbereder maden i løbet af formiddagen og børnene inddrages.

Madordningen er forældrevedtaget og skal tilvælges årligt.

• Mandag - Risengrød med kanel og rosiner
  • Tirsdag - Rugbrød med pålæg
  • Onsdag - Suppe med croutoner eller pasta
  • Torsdag - Pizza eller lasagne
  • Fredag - Grøntsagspostej. Om formiddagen får vi allesammen en rugbrødshaps og en gulerod. Til eftermiddag får vi frugt.

Påklædning

I Børnehaven har børnene brug for:

praktisk og hensigtsmæssig tøj i naturmaterialer tilpasset årstiden, barnets alder og legemuligheder, både indendørs og udendørs.

I sin kurv i garderoben har barnet brug for:

• Et sæt skiftetøj
  • Et sæt undertøj og sokker
  • Gamacher
  • Vindtæt flyverdragt om vinteren, jakke/trøje om sommeren
  • Varm hue om vinteren, hat om sommeren

Gummistøvler og regntøj (Regntøjet skal være 1-2 størrelser større end barnet, sådan at det kan komme uden på flyverdragten om vinteren.)

Vanter og solide sko/støvler

​Forældremøder/

konsultation

Forældremøder Der afholdes fire forældremøder om året. Det første ligger i august/september. Ved dette møde medbringer alle en lille ret til et fælles måltid. De andre møder ligger i november, februar og maj.

Der vil altid blive fortalt om børnenes hverdag og div. årstidsfester. Ind imellem inviteres personer udefra til at fortælle om forskellige pædagogiske emner. Man er altid velkommen til at komme med punkter/ spørgsmål, man ønsker drøftet eller belyst. Disse skal aIleveres til lederen inden mødet.

En gang om året inviteres forældrene til 30 min konsultation. Man er naturligvis altid velkommen til at bede om en samtale, i fald man har brug for dette.

Arbejdslørdage/

forældrerengøring

2 gange om året, efterår og forår, har vi arbejdslørdag fra kl. 9-14, hvor forældre sammen med børn og pædagoger tager fat på små og store arbejdsopgaver i børnehaven. Midt på dagen spiser vi alle frokost sammen, og det plejer at være utroligt hyggeligt.

En weekend om måneden bliver der gjort ekstra rent i børnehaven, og hver familie tildeles to lørdage om året til at komme og gøre rent sammen med to-tre andre familie. Det plejer af børnene at opleves som en dejlig ting at have børnehaven helt for sig selv, og vise børnehaven til sine forældre.

Forældrene må ikke tale i mobil i børnehaven, når børnene er tilstede.

Sygdom

Man bedes underrette børnehaven om morgenen inden kl. 0830 når barnet er sygt, og oplyse sygdommens art.

Hvis barnet har haft en smitsom sygdom og har været behandlet med medicin, må det først komme i børnehave, når det ikke længere viser symptomer på sygdommen og i øvrigt har det godt.

Ferie/Fridage

Børnehaven er lukket på alle helligdage samt Grundlovsdag. Ligeledes er børnehaven lukket i skolernes efterårsferie i uge 42, mellem jul og nytår, i skolernes vinterferie i uge 7, dagene mellem Palmesøndag og Skærtorsdag, fredagen efter Kristi Himmelfart og hele juli-måned.

Organisation

Børnehaven drives af Vidar Skolen, og er normeret til 30 børn i alderen fra 2 år og 9 måneder til 6 år. Vidar Skolens bestyrelse er yderst ansvarlig for børnehaven Regnbuen. Skolens rektor er ansvarlig for den daglige drift i samarbejde med børnehavens leder.

Derudover har børnehaven sit eget forældrebestyrelse, hvis vigtigste opgave er at støtte børnehaven og pædagogerne i det daglige arbejder.

Tavshedspligt

Både børnehavepersonalet og forældrerådet har tavshedspligt. Tavshedspligten fortsætter, selvom ovennævnte ikke længere er beskæftiget med disse poster i børnehaven.

Støtteforening

Alle forældre til børn i børnehaven er automatisk medlemmer af børnehavens støtteforening. Kontingentet udgør 300 kr. Årligt og betales, når barnet begynder i børnehaven.

Pengene bliver brugt til betaling af div. gaver til børnehaven, til bustransport i forbindelse med høstturen o.a.

Skoleinfo​

kontor@vidarskolen.dk