Musikskolen​

På Vidar Skolen har vi et unikt og sprudlende musikliv og det er vi rigtig stolte af. Alle skolens elever skal før eller siden indgå i et af de mange skole- og klasseorkestre. Derfor skal alle elever fra 5. klasse gå til soloundervisning så man kan dygtiggøre sig til orkestertimerne og udvikle sin egen musikalitet på sit instrument. 

For at gøre det så enkelt som muligt samarbejder vi med Den Kreative Skole, som administrerer vores musikskole og det er gennem dem I skal tilmelde jer instrumentundervisning. Når I er tilmeldt tildeles I en af de dygtige undervisere og aftaler en tid som passer begge parter. I finder alle oplysninger om tilmelding, betingelser og priser via Den Kreative Skoles hjemmeside.

Al undervisning foregår på Vidar Skolen enten i løbet af skoledagen, i orkesterundervisningen eller efter skoletid afhængig af, hvad der passer bedst til den enkelte elev. Denne vurdering sker i samarbejde mellem klasselærer, orkesterleder/instrumentunderviser og forældrene.

Udover de obligatoriske instrumenter kan man i sin fritid også gå til klaver, sang, guitar m.m. på Vidar Skolen alt sammen for at understøtte vores rige musikliv.

Link til direkte tilmelding og betaling:
https://kskbh.speedadmin.dk/registration#/

​Link til Den Kreative Skoles hjemmeside:

https://denkreativeskolekoebenhavn.dk/undervisning/musik/vidar-skolen.html

Leje af musikinstrumenter

Vidar Skolens instrumentbank har flere instrumenter til rådighed og derfor er det muligt at leje musikinstrumenter som udgangspunkt kan der lejes instrument de første par år og derefter vil der blive taget stilling til om det er muligt at fortsætte et lejemål.

Det forventes at familier med elever i overskolen anskaffer eller lejer instrumenter andet sted, med enkelte undtagelser. Musiklærerne vil stå til rådighed med vejledning ved evt. nyanskaffelse.

Pris for leje af musikinstrumenter er ens for alle instrumenter: Kr. 1.100,- pr. år og trækkes over skolepengene i november måned

Valg af instrument

​I 3. klasse ved skoleårets start får hvert barn tildelt et strygeinstrument. Violin, Bratsch og Cello danner nu et klasseorkester. Eleverne får undervisning både i orkester og i deres eget instrument på små “stryger-hold”. Eleven spiller på sit instrument indtil 5. klasse, hvor det bliver muligt enten at skifte eller fortsætte. Dette valg sker i samarbejde med orkesterleder, elev og forældre.​

Øve-tips for elever og forældre

 • ​Spil hver dag. Som nybegynder kan du måske nøjes med at øve 10 minutter om dagen. Jo mere du øver –desto dygtigere bliver du.
 • ​10 min hver dag er bedre end 40 minutter aftenen, før du skal til spil.
 • ​Hav altid let adgang til dit instrument, så du nemt kan komme til at øve dig.
 • ​Øv både på orkesterstemmen og på solomelodier, men spil ikke kun det, du ”har for”. Spil også noget, du selv finder på eller har hørt et andet sted.
 • Når du øver, bør du også spille nogle af de gamle numre, som du er god til. Hold hele tiden gang i 3-4 numre. Gerne dem, du holder mest af at spille.
 • ​Når du øver et stykke, så læg mærke til, hvor du kikser. Når du kommer til et svært sted, så spil ikke helt forfra, hver gang det går galt, men gentag lidt før det svære sted. Når du har lært det, så videre til det næste svære sted og gør det samme. Altså: Begynd ikke forfra hver gang, du laver en bøf, men find ud af præcis hvilke toner, der driller.
 • ​Spil med jævne mellemrum for dine forældre og venner.
 • ​Vær stædig, Tingene går ikke altid let, men hvis du vil og klør stædigt på, vil du få store

​Hvordan støtter jeg mit barn i at spille på sit instrument?

 • ​Du behøver ikke have forstand på musik for at kunne hjælpe og støtte dit barn i musikalsk udfoldelse. Det vigtige er, at du lytter til barnets musik med jævne mellemrum og viser interesse.
 • Ros dit barn, det er den vigtigste form for motivering. Ros uanset hvor lille et fremskridt, barnet gør.
 • ​I de første undervisningsår er det vigtigt, at eleven bliver vant til at have sit instrument i hænderne og føle sig hjemme på det, vigtigere end at kunne spille et stykke perfekt.
 • ​Finde et godt øvested for barnet – et sted, hvor øvningen aldrig vil være til gene, og hvor den kan finde sted, lige når det passer eleven. Barnet må aldrig få fornemmelse af, at øvningen er en belastning for andre.
 • ​Vær opmærksom på, at der vil være op- og nedperioder i ethvert barns musikalske udvikling. Mange gange synes man ikke, at barnet når nogen steder, men det er en hel naturlig del af den musikalske udvikling.
 • ​Vær i kontakt med spillelæreren, hvis barnet i en periode synes at mangle interesse for at øve. Det er vigtigt fortsat at komme til musikundervisningen, også i perioder, hvor der ikke – eller næsten ikke – øves derhjemme.​

Skoleinfo​

Tlf.: 3965 7118

kontor@vidarskolen.dk

CVR: 10924510

Bankkonto i Merkur Bank

Reg: 8401 konto 0001008459

IBAN nr.: DK3884 010001008459

Swift MEKUDK21


​Kontorets åbningstider:

Mandag – tirsdag og torsdag-fredag

Kl. 07.45 – 09.00

Kl. 14.00 – 15.00​

onsdag LUKKET

Vedr. optagelse og indmeldelse 3965 7118

Telefon dagligt ml. kl. 07.45 – 12.00

Kontakt os

Administrator: by@vidarskolen.dk

Legestue 1. - 2. kl : 2630 9885

Legestue 3. - 4. kl 2630 9886

Børnehaven Regnbuen: 2630 9881

Børnehaveklassen: 2630 9882
​Vuggestuen Solspiren: 2630 9880

Find os

Vidar Skolen
Brogårdsvej 61
2820 Gentofte

Find os på kort her »