Studierejser​

Studierejserne har en progression med fokus på den enkeltes individuelle møde med og forholden sig til omverdenen. Kronen på forløbet er en tre ugers kunstrejse til Italien.

Studierejsen i 11. klasse er en samfundsfaglig ekskursion til en storby i Europa. Turen er gået til steder som Beograd, Sarajevo, Istanbul og London. Pris ca. 6.200 kr.

Efter rejsen har klassen en intensiv uge til at udarbejde en opgave på baggrund af den empiri som eleverne har foretaget på deres rejse.

Studierejsen i 12. klasse varer 18 hele dage. Rejsen går til Ravenna, Firenze, Assisi, Rom, Venedig og Basel. I fokus er kompositionens og perspektivets forvandling fra de byzantinske og tidlige kristne mosaikker til Giottos fresker og videre til renæssancen i Italien, sammenholdt med de nordeuropæiske kunstneres eftertryk på lys og mørke.

​Impressionismen og det 20. århundredes forskellige stilretninger (ismerne) bliver grundigt gennemarbejdet, ligesom der arbejdes med nutidskunst.

Eleverne øver billediagttagelse og metodisk billedbeskrivelse, og de arbejder med betragtningsopgaver og billedbeskrivelser, ligesom de tegner udvalgte skulpturer, bygninger og malerier. Som afslutning på kunstrejsen holder hver elev et oplæg for klassen om et moderne kunstværk efter eget valg.

Hvert forår rejser hele gymnasieskolen på en turné med kor og orkester som holder en række koncerter i ind- og udland. Formålet med turnéen er samarbejde, musikudførelse og ikke mindst kulturmøder.​ kr. ca. 13.000 kr

Skoleinfo​

kontor@vidarskolen.dk